TAI-TXI i TXI-KUNG

Tai-txi

El Tai-txi és un estil d’art marcial, tot i que aquí a occident es coneix i practica la seva vessant més lleugera, quedant-se en una seqüencia de bells moviments lents i conscients d’alt valor terapèutic, de tal manera que també és conegut com un art de meditació en moviment.

El que està clar és que la seva pràctica aporta beneficis generals a la salut i millora els atributs per gestionar l’estrès en els nivells inicials i intermedis.

El tai-txi comprèn una sèrie de moviments lents, i com a entrenament físic es caracteritza per l’ús de nivell a través de conjunts basats en la coordinació i la relaxació, més que en la tensió muscular.

Txi-kung

El Txi-kung és una teràpia medicinal d’origen xinès que pertany al mateix grup que altres teràpies com el Tai-txi o el Reiki. Sosté el seu principi en la importància de canalitzar de forma adequada l’energia vital a través dels diferents meridians que recorren el nostre cos.

Segons aquests principis, el bon estat de la salut de cada un dependrà de la nostra capacitat per aconseguir el correcte equilibri entre la ment i el cos; i aquest benestar s’aconsegueix, principalment, a través de la meditació i del control de la respiració.

De fet, la traducció literal de txi-kung vindria a ser ‘el treball de la respiració’, ja que aquest mètode terapèutic incideix especialment en la importància que la nostra respiració sigui conscient i acompanyi a cadascun dels nostres moviments i pensaments.

Lara ADSERA és la mestra i conductora espiritual d’aquestes dues activitats terapèutiques.

  • INSCRIPCIÓ: Oberta
  • Duració de l'activitat: de Setembre a Juny
  • Dia i horari d'assaig: Tai-Txi: els dimarts a les 10h. Txi-kung: els dimarts a les 12h i els dijous a les 10h
  • Lloc d'Assaig: Espai Marina (C/ Marina 48, Badalona)
  • Direcció: Lara Adsera
  • Adreçat a: Adults